376 000 initierade spartransaktioner. NOWO ökar med 11 % i september.

  • Kategori
  •  | Regulatoriskt

NGM-listade fintechbolaget NOWO som hjälper sina medlemmar att spara till pensionen i vardagen fortsätter att slå nya rekord. I september initierades 376 000 spartransaktioner via NOWOs sparplattform. Detta ligger i linje med den prognos som Bolaget satt upp i och med lanseringen av det nya Sparsättet Autospar.

Totalt är sju banker anslutna till Autospar: Swedbank, Nordea, SEB, Sparbankerna, Länsförsäkringar Bank, Danske Bank samt Handelsbanken. Bolaget spår en ökning av både medlemmar samt initierade spartransaktioner  i takt med att marknadsföringen ökar. September månads initerade spartransaktioner är en ökning med drygt 11 % från augustis siffror.

Rutger Selin VD på NOWO kommenterar:
Vi växer enligt plan. I slutet av månaden så har vi sett en kraftig ökning av transaktioner vilket är naturligt nu när vi kopplat upp sju stora svenska banker så att deras kunder kan koppla sina vanliga betalkort och spara till pensionen varje gång de handlar. Under oktober påbörjas en marknadsföringskampanj i sociala och digitala kanaler vilket vi ser fram emot. Vi märker också att många av våra befintliga medlemmar tycker att Autospar är ett bra sätt att spara på. 

De sparade pengarna samlas i NOWO Fund vilken förvaltas av Tellus Fonder AB och är exklusiv för NOWOs medlemmar. NOWO Fund är en blandfond som har avkastat 27,9% under 2019, 17,6% under 2020 och 15,65 % hittills under 2021. Fonden har belönats av Morningstar med både 5 stjärnor och 5 glober för hållbarhet. NOWO Fund har 0,0% i fast förvaltningsavgift och tillämpar endast en prestationsbaserad ersättning om 20%  på överavkastningen av fondens jämförelseindex.


För mer information, kontakta:
Rutger Selin, VD Nowonomics AB (publ), telefon + 46 70 931 64 28.

Relaterade dokument

  • Läs pressmeddelandet som PDF