Amelie Söderberg blir ny VD för Nowo – ska bli ledande inom privat pensionsspar

  • Kategori
  •  | Nyheter
  •  | Regulatoriskt

Stockholm, 15 maj 2023 – NGM-listade fintechbolaget Nowonomics AB (Nowo) är stolta att meddela utnämningen av Amelie Söderberg som ny verkställande direktör (VD). Sedan november 2022 har Amelie varit styrelseledamot i Nowo, men hon tar nu över det dagliga ansvaret som VD. Med en imponerande erfarenhet från ledande befattningar, bland annat som VD för Filippa K och för Department and Stores Europe AB samt som Europachef för Daniel Wellington. Hon är även ledamot i flera styrelser, inklusive som Ordförande för Adlibris, och som ledamot för AMF Fastigheter, är Amelie en kvalificerad ledare med gedigen bakgrund.

”Under min tid som styrelsemedlem i Nowo har jag verkligen fördjupat mig i företagets vision och dess potential. Nowo bidrar till att lösa en av våra mest brännande samhällsfrågor och jag är otroligt imponerad av bolagets mission och tillväxt. Bolaget har redan över 150 000 registrerade medlemmar och jag ser stor möjlighet i både de befintliga produkterna som Nowo har på marknaden men även de nya affärsområdena såsom sparande för barn samt tjänstepensioner. Mitt mål som VD på Nowo är att maximera bolagets potential att både utvecklas i Sverige samt Europa. Jag kommer att fokusera på att utveckla lönsamheten samtidigt som vi behåller fokus på tillväxt. Nowo har alla förutsättningar att bli ledande inom pensionsspar. Jag ser fram emot att vara med och driva bolaget mot detta mål”, säger Amelie Söderberg, ny VD på Nowo.

“Att Amelie nu går över från styrelsearbete till rollen som VD gör att Nowo får en stark och driven ledare med gedigen erfarenhet inom konsumentbeteende och lojalitetsskapande aktiviteter. Amelies uppdrag är att utveckla bolaget till att nå våra mål både kring att bli en del av alla våra medlemmars vardag och att bli ett bolag som är etablerat i Europa med miljardvärdering”, säger Sven Estwall, Styrelseordförande för Nowo. 

Amelie Söderberg tillträder som VD den 15 maj 2023. I samband med detta kommer den tidigare VD:n Rutger Selin att överta rollen som VD för Nowos helägda dotterbolag, fondförvaltningsföretaget QQM Fund Management AB, efter Ola Björkmo.

Denna information är sådan som Nowonomics AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 maj 2023 kl. 12:00 CEST.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Amelie Söderberg, VD Nowo 0722-50 54 62, Amelie@nowo.se

Sven Estwall, Styrelseordförande Nowo, 0705-83 85 80, sven@nowo.se

Rutger Selin, VD QQM Fund Management AB, 0709-31 64 28, rutger@nowo.se

Relaterade dokument

  • Läs som PDF