Konsoliderat VD-ansvar i Nowokoncernen

  • Kategori
  •  | Nyheter
  •  | Regulatoriskt

Den NGM-listade koncernen Nowonomics AB (publ.) “Nowo” meddelar idag att Bolaget konsoliderar VD-skapet hos moderbolaget Nowonomics AB och Nowo Fund Management AB. Rutger Selin, VD för Nowo Fund Management AB blir VD för båda bolagen. Amelie Söderberg, som varit VD för Nowonomics AB sedan maj 2023 kommer fortsatt vara kvar i koncernen som arbetande styrelseledamot med fokus på pensionsrådgivning och partnerskapsaffären. 

  • Under det senaste året har jag fokuserat på att driva vår förvaltningsaffär på Nowo Fund Management AB där vi har genomfört stora förändringar och förbättringar. Fondbolaget är numera ett helägt dotterbolag med en framgångsrik förvaltningsstrategi. Nowo Global Fund har passerat en halv miljard i förvaltat kapital och avkastningen de senaste 12 månaderna har varit 21%. Jag är imponerad över hur Amelie har jobbat med rådgivningsaffären och partneraffären under året där vi bland annat har signat avtal med Coop om att förse deras 3,9 miljoner medlemmar med bonuserbjudanden. Jag ser mycket fram emot att fortsätta att jobba tillsammans med Amelie i hennes nya roll som arbetande styrelseledamot, säger Rutger Selin, VD på Nowonomics AB & Nowo Fund Management AB.
  • Jag kommer att fortsätta att fokusera på mina prioriterade områden under den kommande perioden. Vi har framgångsrikt lanserat vår verksamhet inom pensionsrådgivning och nu arbetar vi aktivt med att optimera våra processer och flöden. Responsen från våra medlemmar har varit mycket positiv och jag ser fram emot att utveckla denna betydelsefulla affär. Under det senaste året har vi också etablerat ett helt nytt affärsområde i Nowo Technologies genom att licensiera delar av vår teknik. Jag är mycket nöjd över att vi lyckats etablera ett samarbete med Coop och jag kommer fortsätta att utveckla detta samarbete och utforska andra partnerskap. Jag och Rutger haft ett mycket bra samarbete under det gånga året och jag ser fram emot att fortsätta utveckla detta framöver, säger Amelie Söderberg, arbetande styrelseledamot.

Den organisatoriska förändringen sker från och med idag torsdag 2 maj.


För mer information:
Rutger Selin, VD Nowo, rutger@nowo.se, 070-931 64 28

Relaterade dokument

  • Läs som PDF