Nowo förvärvar resterande minoritetspost av QQM Fund Management AB samt genomför riktad emission

  • Kategori
  •  | Regulatoriskt

Styrelsen i Nowonomics AB har idag beslutat att genomföra dels en apportemission och dels en riktad emission av totalt 605 351 nya aktier apportemissionen syftar till att förvärva resterande 27,99 % av antalet aktier i QQM Fund Management AB av Ola Björkmo. Det innebär att Nowo numera äger 100 % av dotterbolaget QQM Fund Management AB som förvaltar cirka 700 MSEK i fonderna Nowo Global Fund samt Equity Hedge Fund. 

Den riktad emission görs till EIE Utvikling A/S om 5 miljoner kronor. Både apportemission och den riktade emissionen görs till kurs 13,50 kr.

Emissionen görs med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt i enlighet med bemyndigande från årsstämman den 28 april 2022.

Motivet för apportemissionen och anledningen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att genomföra förvärvet av återstående aktier i QQM Fund Management AB, orgnr. 556733-2860.

Syftet med den riktade emissionen är att möjliggöra bolagets fortsatta expansion.

Emissionskursen har fastställts till 13,50. Emissionen innebär en utspädningseffekt för befintliga aktieägare med cirka 5,51 % procent av rösterna och kapitalet.

Denna information är sådan som Nowonomics AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 april 2023 kl. 13:45 CEST.

Relaterade dokument

  • Läs som PDF