NOWO Fund inkluderas i Svenska Fribrevsbolagets modellportfölj

  • Kategori
  •  | Nyheter
  •  | Regulatoriskt

NGM-listade fintechbolaget NOWOs samarbete med Försäkringsaktören Svenska Fribrevsbolaget fördjupas när NOWO Fund tar plats i deras modellportfölj. Svenska Fribrevsbolaget är Sveriges enda försäkringsbolag som är byggt och anpassat för fribrev, pensionsförsäkringar där inbetalning upphört exempelvis på grund av byte av arbetsgivare. Via Svenska Fribrevsbolaget har kunden möjlighet att slå ihop sina gamla fribrev till för att skapa ett mer samlat sparande.

Svenska Fribrevsbolaget modellportfölj består idag av:

NOWO Fund 35 %
Spiltan Aktiefond investmentbolag 30 %
AMF Balansfond 25 %
Öhman Etisk Emerging markets A 10%


Rutger Selin, VD på NOWO kommenterar:

Vårt mål är att hjälpa till att skapa verktyg som bidrar till en bättre pension för våra medlemmar och svenska folket. Att nu NOWO Fund tas upp i vår partners Svenska Fribrevsbolagets nya portföljerbjudande som största post är ett kvitto på att vi når ut med vår mission och jag ser fram emot att ytterligare utveckla vårt samarbete.

Svenska Fribrevsbolagets VD, Mattias Fellenius kommenterar:
De flesta av våra kunder väljer någon av våra färdiga fondportföljer. 5 Stars är en fondportfölj med fonder som samtliga har 5/5 Morningstarstjärnor och Nowo Fund är den fond i portföljer med störst allokering. Nowo Fund har även 5/5 i hållbarhetsgrad, bra historisk avkastning och en unik avgiftsstruktur, en fond som helt klart står ut, säger Mattias Fellenius, Ordförande Svenska Fribrevsbolaget. 


För mer information, kontakta:
Rutger Selin, VD Nowonomics AB (publ), telefon + 46 70 931 64 28.
Mattias Fellenius, Ordförande Svenska Fribrevsbolaget, telefon + 46 70 390 22 27

Kort om Nowonomics AB (publ)
NOWO, Nowonomics AB (publ), föddes ur en frustration om att människor bekymrar sig om sin levnadsstandard när de blir pensionärer. Ett steg i taget hjälper vi våra medlemmar att trygga sin framtid medan de kan fortsätta leva precis som de gör idag.

NOWO har som mål att främja sparande inför pensionen och utvecklar därför egna verktyg och lösningar tillsammans med våra samarbetspartners för att förenkla, utbilda och hjälpa våra medlemmar att få en bättre ekonomisk situation. 

Bolagets Mentor är Aktieinvest FK AB som nås på ca@aktieinvest.se eller tel: +46 739 496 250

Kort om Svenska Fribrevsbolaget
Svenska Fribrevsbolaget är Sveriges första och enda försäkringsbolag byggt och anpassat för fribrev. Ett fribrev är en pensionsförsäkring där inbetalningen upphört och skapas t.ex. då du byter arbetsgivare. Den 1 januari 2020 och 1 april 2021 infördes ny lag vilket ger dig utökad möjlighet att flytta och slå ihop dina fribrev. En flytt kan i många fall ge dig lägre avgifter, högre avkastning och mer i pension. Genom att anmäla dig på Svenska Fribrevsbolagets hemsida upprättas kostnadsfritt en sammanställning över dina pensionsförsäkringar/fribrev.

Relaterade dokument

  • NOWO Fund tas in i Svenska Fribrevsbolagets portföljerbjudande 20210907
  • Svenska Fribrevsbolagets Fondportfölj 5 Stars