NOWO lanserar ny app – användarupplevelse och expansion i fokus

  • Kategori
  •  | Regulatoriskt

NGM-listade fintechbolaget NOWO som skapar en folkrörelse kring sparande till pensionen fortsätter arbetet med att realisera expansionsplanerna och lanserar nu en helt ny version av sin spar-app. Den nya appen ger NOWOs medlemmar en ny och väsentligt förbättrad användarupplevelse. Förutom den helt nya appen så har de bakomliggande systemen uppdaterats vilket möjliggör fortsatt utveckling av nya efterfrågade funktioner.

Rutger Selin, VD på NOWO kommenterar:
– Vår nya app har vi tagit fram i samarbete med dels våra medlemmar och dels den inom användarupplevelser mångfaldigt prisbelönade byrån Antrop. Målet har varit att skapa en upplevelse i världsklass och jag tycker att vi har lyckats. Dessutom lanserar vi flera nya funktioner som den AI-baserade sparhjälpredan NOWA som hjälper användaren att både hålla koll på sitt sparande men också utbilda och tipsa våra medlemmar om hur de kan göra för att få en ännu bättre pension. Vi inför från start flera olika sätt för att motivera våra användare att spara med,  till exempel så kan man genom sitt medlemskap få upp till 2 % extra ränta på sitt sparande utöver avkastningen från NOWO Fund. 

Lika viktigt som själva appen är, lika viktigt är också att vi har uppdaterat de bakomliggande systemen så att dessa är anpassade för snabbare tillväxt, både i Sverige och utomlands. Vår nya app är startskottet på ett väldigt spännande år och vi kommer fortsätta bygga vidare med nya efterfrågade funktioner, allt för att bli en folkrörelse för en bättre pension och för att kunna erbjuda än fler sätt att spara till sin framtid som är anpassade efter individens behov och inte storbankernas. 

Pengarna som medlemmen sparar investeras i NOWO Fund vilken förvaltas av Tellus Fonder AB och är exklusiv för NOWOs medlemmar. NOWO Fund har avkastat 27,9% under 2019, 17,6% under 2020 och 24,8 % under 2021. Pengar som sätts in fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det insatta kapitalet. Fonden har belönats av Morningstar med både 5 stjärnor och 5 hållbarhetsglober


För mer information, kontakta:
Rutger Selin, VD Nowonomics AB (publ), telefon + 46 70 931 64 28.

Relaterade dokument

  • Läs pressmeddelandet som PDF
  • Bild på nya NOWO-appen
  • Bild på nya NOWO-appen
  • Bild på nya NOWO-appen