Vägen är lagd och farten ökar. Trots en del gropar så närmar vi oss målet. Steg för steg.

  • Kategori
  •  | Nyheter

Vägen är lagd och farten ökar. Trots en del gropar så närmar vi oss målet. Steg för steg.

Det senaste året har bjudit på allt annat än ”perfekta förhållanden” för ett bolag som vill hjälpa svenskarna att spara långsiktigt mot sin framtida pension. Elkris, bränslepriser som rusar, räntehöjningar och kraftig inflation. Allt är saker som i teorin skulle få svenskarna att prioritera sin vardagsekonomi framför sin framtida dito. Men, trots allt detta så är det med en stor stolthet som jag kan presentera Nowos siffror. Vår nettoomsättning har ökat från 1,5 MSEK till 6,3 MSEK och om vi tittar på årets första 9 månader mot motsvarande tid 2021, en ökning med drygt 300 %. 

Kanske en ännu viktigare temperaturmätare på att vår tjänst är relevant är det faktum att antalet initierade spartransaktioner har ökat med 240 % under perioden. Ett direkt resultat av detta är också att den sammanlagda fondförmögenheten under förvaltning uppgick till ca 756 miljoner jämfört med ca 609 miljoner 2021 vilket visar att vi verkligen har fått upp farten! 

Steg för steg så bygger vi också våra intäkter. Under Q3 2022 så har vi lanserat inte mindre än två nya tjänster. Dels så har vi lanserat Nowo+ som erbjuder Nowos medlemmar en ny och förbättrad Nowo upplevelse och dels så har vi lanserat Nowo Trygghetsförsäkring som är en sparförsäkring i händelse av arbetslöshet eller sjukdom. 

Kärnan av vår affär är så klart förvaltningen av våra medlemmars sparande. Vi har lämnat in en ansökan till FI avseende diskretionär förvaltning. Målsättningen är att kunna utöka möjligheterna för våra medlemmar att placera sina investeringar mer utifrån risk, ålder och vilja. 

Det viktigaste kvittot på vår relevans och vår produkt är trots allt det fortsatta inflödet av nya medlemmar. Människor som trots svåra ekonomiska tider hittar till oss och startar ett långsiktigt sparande utifrån sina egna förutsättningar och på så sätt bygger sin egen ekonomiska ryggrad och stolthet. Detta är något som gör mig otroligt stolt att vara VD för Nowo. Vår medlemsbas har sedan september 2021 växt med inte mindre än 34 %. Vi ser fram emot att välkomna än fler medlemmar till oss under Q4 2022 och nästa år. Alla ska med i den folkrörelse för bättre pensioner vi skapar, steg för steg.

Vid pennan, Rutger Selin, VD på Nowo

Bild på Rutger Selin, VD på Nowo

Relaterade dokument

  • Läs rapporten